Värmepumpar

Rörservice i Stockholm

Rörservice i Stockholm

Hägersten VVS erbjuder allt du behöver inom rörmokeri och VVS i Stockholm. Vi erbjuder er en prisvärd rörservice som ser till att du har värme där du bor och att vattnet ska funka korrekt.

Bygger ni nytt kök eller badrum? Eller håller du kanske på att bli galen på den droppande kranen i köket eller rinnande toaletten? Du kan tryggt vända dig till våra rörmokare oavsett om det gäller stora eller små jobb.

Hägersten Svets & VVS erbjuder hög kompetens, god service och är specialiserade på alla slags VVS-arbeten. Vi hjälper dig med allt från byte av packningar i kranen till installation av värmesystem. Vi tar gärna hand om era försäkringsskador.

 

Spolbil

Avloppsrensning & Högtrycksspolning

Stopp i avloppet kommer ofta oväntat och är lika otrevligt varje gång. Vi utför högtrycksspolning i Stockholm för alla sorters rör. Från avloppsrensning i handfat, golvbrunn, dusch, toalett, köksavlopp och stammar i fastigheter. Grugglar det i avloppet eller om det hörs klickande ljud är det ett tecken på att det behövs att spola rent. För att undvika akuta avloppsstopp med eventuella vattenskador som följd bör du underhålla genom att spola rören vart femte år. Vi innehar marknadens senaste utrustningar för stamspolning och högtrycksspolning, detta är den senaste och bästa tekniken för att rensa avlopp.

 

Ombyggnadsarbeten

Installations- och ombyggnadsarbeten

Vi utför stamrensning, installations- och ombyggnadsarbeten i fastigheter, som till exempel större stambyten och renovering av kontor – antingen för ett fast pris eller löpande arbete.

Behöver du en projektledare, arbetsledare eller dylikt för projektet kan vi även stå till tjänst med det.

Golvvärme

Ett vanligt problem när man har golvvärme är att man kan märka att golvet inte är tillräckligt varmt, eller att det kan skifta mellan varmt och kallt på vissa ställen. Detta är ett tecken på att golvvärmesystemet behöver servas och i de flesta fallen brukar det räcka med att man gör det en gång.

För att åtgärda detta behöver systemet luftas ordentligt med särskild utrustning, vilket är något vi erbjuder. Att du själv försöker lufta själva luftventilen löser inte alltid ditt problem eftersom luft bubblorna oftast samlas vid golvslingornas böjningar, det är det som gör att ni inte får tillräckligt med cirkulation i slingorna.

Vi erbjuder den senaste utrustningen där ni får ett enkelt system och kan styra allting själv! Vi installerar trådlösa system där ni själva kan styra varje rums temperatur och har ni ett gammalt golvvärme system så kan vi även byta ut det. Systemet passar vid små, medelstora eller större fastighetsinstallationer. Tekniken vi använder är utvecklad för att ge hög komfort samt ett energieffektivt värmesystem tack vare dess avancerade självmoduleringsteknik.

Fördelar med systemet:

IMG_4231.JPG-1030x773
Certifierade jour rörmokare i Stockholm

Jour för VVS tjänster

Ibland kan det vara bråttom med VVS-tjänster. Har en panna gått sönder, toaletten har slutat fungera eller är det något annat som behöver åtgärdas omedelbart, ska du ringa oss. Vi har alltid jour, du kan nå oss dygnet runt och vi kan vara på plats hos dig direkt. Så oavsett om du planerar ett långsiktigt arbete eller behöver omedelbar hjälp är du alltid välkommen att höra av dig.

 

Värmepumpar

Investerandet i värmepumpar är en långsiktig satsning med dubbla fördelar. Värmepumoarna utnyttjar de naturliga energikällor som mark, berg, vatten eller luft för att producera värme, vilket gör dem till en miljövänlig lösning samt utgör en värmepump en lönsam investering över tid när det kommer till ekonomin.

Hos Hägersten VVS har våra skickliga rörmokare bred erfarenhet av att hantera olika sorters projekt inom värmepumpar och solpaneler. Dessa uppdrag ligger oss extra nära då vår verksamhet sedan dag ett har fokuserat på en miljövänlig profil. Vi brinner för att erbjuda expertis inom ekologiska VVS-lösningar och värmepumpar som är både hållbara, miljövänliga och ekonomiskt fördelaktiga för våra kunder.

Luftvattenvärmepump i Stockholm

Har du ett hus med vattenburen värme? Då kan en luftvattenvärmepump vara ett smart val av uppvärmningsmetod. Genom att värmen från solen utnyttjas är det ett klimatsmart system som använder sig av ständigt förnybar energi. Solenergin blir till värme i husets alla rum och till varmvatten i kranarna. Det är en helhetslösning med snabb installation som varken kräver borrning eller grävning i trädgården, till skillnad mot berg- och jordvärme.

Billigare investering – som ändå konkurrerar med dyrare alternativ
Att köpa och investera i en luftvattenvärmepump är inte heller lika dyrt som exempelvis jord- eller bergvärme, men värmepumpen kan trots det konkurrera med de dyrare systemen i effektivitet och energisnålhet. Du kan få reda på mer om hur luftvattenvärme jämför sig med bergvärme längre ner i texten

Uppvärmningskostnaden kan minska med 50%
Beroende på vilket uppvärmningssystem som du byter från kan kostnaden för uppvärmning halveras vid byte till en luftvattenvärmepump. Luftvattenvärmepumpen klarar av att förse hela huset med värme via vattenburna element och/eller golvvärme. De minskade uppvärmningskostnaderna med luftvattenvärme gör att du snabbt får tillbaka kostnaden för investeringen.

Luftvattenvärmepumpar – så fungerar det

Som det går att gissa sig till av namnet så behöver en luft/vattenvärmepump både vatten och luft för att göra sitt jobb. Systemet använder sig av värmen i utomhusluften, även när det är minusgrader ute trots att det låter omvänt! Energin i utomhusluften omvandlas till värme i en kompressor och kan sedan överföras till fastighetens vattenburna värmesystem. En luftvattenvärmepump förser huset med värme och varmvatten. Jämfört med många traditionella, äldre uppvärmningssystem och äldre värmepumpar är värmepumpen energisnålare och bättre för miljön. Tack vare att den förnybara solenergin utnyttjas till uppvärmningen sparar vi på naturens resurser. Luftvattenvärme består av två delar, en som installeras på utsidan av huset och en som monteras inomhus, inte för långt från utomhusdelen för att säkerställa att effekten blir så hög som möjligt.

Anledningar till att skaffa en luftvattenvärmepump

En luftvattenvärmepump är många gånger ett smart val för kostnadsbesparing när den monteras som ett komplement till ett nuvarande vattenburet system. Det är en helhetslösning som ger både värme och varmvatten, och är snäll mot miljön och klimatet eftersom den använder solenergi. Solvärmen tar aldrig slut, och även under kalla dagar kan systemet generera värme från utomhusluften. Monteringen går snabbt och kräver ingen borrning eller grävning på tomten.

Vilka är fördelarna med luftvattenvärme?
– Relativt billig investering som snabbt lönar sig
– Förser huset med både värme och varmvatten
– Går att använda för poolvärme
– Utnyttjar solenergin och är därför klimatsmart
– Snabb montering utan ingrepp i trädgården

Hög komfort och lite underhåll
Det är bekvämt att ha en luftvattenvärmepump i huset. Den gör jobbet åt dig och reglerar sin effektivitet efter den önskade inomhustemperaturen. Värmepumpen behöver minimalt med underhåll, men för att maximera dess livstid rekommenderar vi att boka in service besök varje år. Det säkerställer också att värmepumpen förblir så effektiv och kostnadsbesparande som möjligt. Vid servicebesöken utför vi kontroll och omsorgsfull service av både inomhus- och utomhusdelen. Våra värmepumpar omfattas av långa garantitider från tillverkarna.

Skillnaden mellan luftvärmepump och luftvattenvärmepump
En luftvärmepump blåser ut varm luft i huset genom en fläkt, och är inte kopplad till husets vattensystem. Den värmer alltså inte upp vattnet, endast inomhusluften. Värmen från en luftvärmepump är svårare att fördela jämnt i alla rum då den varma luften kommer direkt från enheten. En luftvattenvärmepump däremot fördelar enkelt värmen jämnt i hela fastigheten, eftersom den värmer upp hela det vattenburna systemet genom golvvärme och element. Luftvattenvärmepumpen ger även varmvatten till huset. Gemensamt för de båda värmepumparna är att de producerar värme från utomhusluft genom en kompressor.

Klimatsmarta värmepumpar utnyttjar solenergin

Alla värmepumpar utnyttjar solenergi på olika sätt. Värmen från solen är ständigt förnybar vilket gör att värmepumparna är ett bra val för miljöns skull. De blir allt mer populära, både i nybyggda och befintliga hus, inte minst för att de är ett kostnadsbesparande och bekvämt sätt att värma upp huset på.

Passar bra i små hus
Luftvattenvärmepumpar passar extra bra för mindre hushåll, som vill ha en helhetslösning för uppvärmning men inte vill eller kan investera i bergvärme. För små hus är luftvattenvärmepumpen ofta ett lönsamt köp, speciellt i den södra halvan av Sverige.

Luftvattenvärme jämfört med bergvärme
Bergvärme brukar räknas som det mest energisnåla alternativet för uppvärmning genom värmepump, men nackdelen är att investeringskostnaden är hög. Luftvattenvärmepumpen är en relativt billig investering, och vid installationen slipper man borra i marken och söka om tillstånd hos kommunen vilket bergvärme kräver.

Bergvärme

Hur fungerar bergvärme
Vad är egentligen bergvärme? Det är geoenergi som består av lagrad solenergi, som tas upp från marken långt nere i berget, djupt under lagren av jord. För att få tillgång till värmen borras ett djupt hål. En slang kopplad till värmepumpen innehåller köldtålig vätska som pumpas runt och slutligen höjer temperaturen i vattnet. Det varma vattnet används till att värma upp huset och ge varmvatten i kranarna. Djupet på borrhålet anpassas efter husets energibehov. Att installera bergvärmepump ger överlägset den största besparingen på lång sikt jämfört med andra värmepumpar. Det är inte konstigt att bergvärmepumpar har ökat i popularitet de senaste åren, inte minst med tanke på att bergvärme gör att värmekostnaden för ett hus kan sänkas med upp till 80 procent. Här berättar vi om hur bergvärme fungerar, vilka fördelar som finns och vad man ska tänka på. Hör gärna av dig till oss i Hägersten VVS om du har fler frågor eller är intresserad av att installera en bergvärmepump till ditt hus. Om du har ett hus med centralvärme eller vattenburen värme så är bergvärme driftmässigt det absolut billigaste alternativet för att värma upp huset. Detta oavsett om vi jämför med pellets, ved, fjärrvärme eller andra värmepumpar. Det är en större investering initialt än andra uppvärmningssystem, men du får också extra mycket tillbaka för pengarna. På sikt är det väl värt att investera i en installation av bergvärme. Bergvärme kostar dig i genomsnitt bara en femtedel i drift av vad elvärme kostar.

Ett tryggare köp
En värmepump eller en vattenbrunn är en god investering. Det kan dock kännas som ett stort projekt för dig äger en villa eller fritidshus. Men du kan ta det lugnt. Vi tar totalt ansvar – ända från råd och planering till borrning, installation och service. Allt för att du ska känna dig trygg med ditt köp.

Minskad elförbrukning och miljövänligt med bergvärme
Du kan alltså spara 80 procent på elförbrukningen om du byter till bergvärme. Bergvärmepumpar är dessutom bra för miljön! Värmen som lagras i berget under oss, långt nere i marken, finns alltid kvar och kan aldrig förbrukas. Att utnyttja den värmen är både smart för miljön och för privatekonomin.

Bergvärmepump idealt för de flesta husägare
Tack vare att det bara krävs en liten plats för borrhålet så passar bergvärmepumpar de flesta villaägare, och är en smart investering. Detta oavsett om du behöver ett uppvärmningssystem till ett nytt hus, eller redan håller värmen med till exempel ved, fjärrvärme eller annan värmepump. Bergvärme är i många fall det bästa valet både vad gäller effektivitet och ekonomi. Som vi nämnde tidigare är det ett uppvärmningssystem med en lång livslängd. Investeringen i bergvärme återbetalar sig tack vare att värmekostnaderna minskar markant och du får en stabil och trygg källa till värme som vanligen varar i 20 till 30 år. Efter det kan samma hål återanvändas till en ny värmepump. Den långsiktiga investeringen gör att värdet på huset stiger. Jämfört med andra uppvärmningsalternativ får du ett underhållsfritt, miljövänligt och energisnålt system som ger en jämn inomhustemperatur även när det är som kallast utomhus.

Fördelar med att byta ut en gammal bergvärmepump
En bergvärmepump håller i många år, ofta runt 20 år eller längre, men till slut kan det löna sig att byta sin gamla värmepump mot en ny. Varför då? På den tiden som gått har det hunnit mycket när det gäller effektivitet av pumparna. De nya värmepumparna på marknaden kan både producera effektivare värme och spara mer på elförbrukningen. Förbättringen som skett gör att både din ekonomi och miljön kan tjäna på investeringen av en ny bergvärmepump. Det kan vara svårt att själv avgöra när det är dags att byta pump, och hur mycket du tjänar på det beror på huset och din situation. Vi hjälper dig gärna med beslutet.

Enkelt att sköta bergvärmepumpar
Bergvärme betyder också komfort. Du behöver inte underhålla något utan systemet kör på automatiskt och det enda du behöver göra är att reglera önskad temperatur i huset. Det är rekommenderat att boka in servicebesök med jämna mellanrum, men det finns ingen service som du själv behöver utföra. Vi gör servicebesök under garantitiden på våra bergvärmepumpar, och det går också bra att skriva ett serviceavtal i samband med köpet av bergvärme.

Kalla vinterdagar
Med en bergvärmepump i huset håller du värmen året runt, utan något extra komplement. Bergvärmen är kraftfull nog att värma upp huset även under de kallaste vinterdagarna, tack vare solenergin som alltid finns lagrad i berget under oss. På vintern, när det är som kallast, visar bergvärmen sin allra starkaste sida. Den ger nämligen samma billiga värme även när det är minus tjugo grader utomhus.

Ansök om tillstånd
Innan borrningen kan göras så behöver man skicka in en ansökan om tillstånd för bergvärme till kommunen. Hör med din kommuns kontaktcenter för att ta reda på vad som gäller. Vi kan också hjälpa dig med ansökan. I ansökan behövs vanligtvis uppgifter som till exempel vilken bergvärmepumpmodell som ska användas, var hålet ska borras, vem som utför arbetet och uppgifter om fastigheten och tomten.

Finns i:

  • Rörmokare Hägersten
  • Rörmokare Älvsjö
  • Rörmokare Mälarhöjden
  • Rörmokare Aspudden
  • Rörmokare Östermalm
  • Rörmokare Kungsholmen
  • Rörmokare Norrmalm
  • Rörmokare Södermalm
  • Rörmokare Farsta
  • Rörmokare Hammarby
  • Rörmokare Haninge
  • Rörmokare Enskede
  • Rörmokare Årsta
  • Rörmokare Örby
  • Rörmokare Gullmarsplan
  • Rörmokare Skarpnäck
  • Rörmokare Huddinge

Tjänster som vi erbjuder:

  • Rensa avlopp
  • Stopp i avlopp
  • Rensa kök
  • Akuta läckage
  • Utförs alltid av certifierade rörmokare
Rörservice i Stockholm

Behöver du en rörmokare?

Varukorg