Installation av diskmaskin

Diskmaskin

Hägersten VVS med deras certifierade rörmokare erbjuder professionell installation av diskmaskiner och kan ge värdefulla råd innan du köper en ny. Förutom att vara en tidsbesparing är diskmaskiner även miljövänliga, med lägre vatten- och energiförbrukning än handdiskning. En diskmaskin som använder eco-program förbrukar vanligtvis bara cirka 10 liter vatten, jämfört med 30-40 liter för att fylla en diskho, plus sköljning. Du kan beställa från vår hemsida så sköter vi allt ifrån logistiken ända fram till den skinande disken!

Placeringen är avgörande vid köp av en diskmaskin. Sedan 2021 har reglerna för installation förenklats, men det kan vara knepigare i äldre kök utan tidigare diskmaskin. Maskinen måste installeras utan fogar mellan anslutningspunkterna, vilket begränsar placeringen till anslutningen till diskhoskåpet för att slangarna ska räcka till både tappvatten och avlopp.

En del återförsäljare erbjuder maskiner med extra långa slangar för att hantera detta problem, men regelverket förbjuder numera att förlänga rör för att ytterligare minska risken för vattenskador.

Krav på säkerhet och tätning:

Maskinen måste stå på en plastmatta med uppvikta kanter för att leda bort vatten vid eventuella läckage. Inga vattenflöden ska lämna diskområdet utan upptäckt. Även eventuella rör som kommer upp ur golvet måste tätas mot plastmattan för att förhindra vattenläckage.

Mått och modell:

Diskmaskiner kommer i olika storlekar, vanligtvis antingen 60 eller 45 cm breda. För integrerade luckor är det viktigt att kontrollera att måtten passar köksluckorna. Äldre kök kan ha en höjd som inte passar för standardmaskiner, så det är viktigt att mäta upp utrymmet.

Underhåll av diskmaskin

Skölj inte disken med varmt vatten innan du ställer in den i maskinen, eftersom diskmedlet löser fett, inte vattenlösliga substanser som i handdiskmedel. Rensa regelbundet filtren för att undvika problem med smutsigt vatten och rengör disken ordentligt.

Undvik att koppla maskinen till varmvatten:

För hushållsdiskmaskiner ska du undvika att koppla dem till varmvatten. Detta kan påverka maskinens prestanda och garanti och leda till mindre effektiv diskning.

Hägersten VVS erbjuder inte bara installationstjänster utan kan också ge värdefulla tips för att underhålla din diskmaskin och se till att den fungerar på bästa sätt, tveka inte med att kontakta oss.

Hägersten VVS finns i:

Behöver du en rörmokare?

Varukorg