Matavfalls kvarn

Matavfallskvarn

Lokal rörmokare i Stockholm - Hägersten VVS
 

Hägerstens VVS erfarna rörmokare erbjuder en komplett service för att demontera din befintliga avfallskvarn och installera ett nytt vattenlås. Vi säkerställer att demonteringen sker säkert och effektivt utan att skada ditt rörsystem. Efter demonteringen installerar vi ett högkvalitativt vattenlås som är anpassat för ditt system. Våra rörmokare arbetar noggrant för att säkerställa att alla anslutningar är täta och säkra, vilket minimerar risken för framtida problem. Kontakta oss idag för professionell installation och rådgivning.

Från den 1 januari 2024 är avfallskvarn som går direkt till avloppet inte längre ett godkänt sätt att sortera matavfall. Detta efter ett beslut av regeringen.

Nej till matavfallskvarnar
2023 blev det obligatoriskt att sortera matavfall men i januari 2024 blir det inte längre tillåtet att sortera matavfall med hjälp av matavfallskvarn som går direkt till avloppet. Du som har kvarn behöver hitta en ny lösning inför årsskiftet.

Om hyresvärden eller bostadsrättsförening har installerat kvarnarna ansvarar de för att ordna annan insamlingsmetod för matavfall.

Har du själv har installerat en kvarn i din lägenhet är den inte längre godkänd att använda. Du behöver därför ansluta dig till den matavfallslösning som fastigheten i övrigt har.

Det finns inte något krav på att kvarnen måste avinstalleras.
Hägersten VVS erbjuder avinstallering och återställning samt bortforsling av matavfallskvarn.

VIKTIGT: Om avfallskvarnen däremot är kopplad till en tank eller avskiljare så uppfylls kraven om separat insamling av matavfall.

Hägersten VVS finns i:

Behöver du en rörmokare?

Varukorg