Radiatorer

Är det värt att byta ut radiatorn?

Att byta ut äldre element har många fördelar. Genom att välja moderna element kan du uppnå en produkteffektivitet som är upp till 87 % bättre jämfört med gamla, föråldrade element tillverkade för decennier sedan. Hägersten VVS hjälper dig att välja och installera rätt element för att maximera energieffektiviteten och komforten i ditt hem. Lita på vår expertis för att uppgradera ditt värmesystem och njut av de långsiktiga fördelarna med en effektivare uppvärmning.

Radiatorventiler

För att undvika problem med radiatorventiler som igensättning, rost och läckage är det viktigt att utföra regelbunden service, helst under sommaren. Byte av gamla komponenter som radiatorventiler och luftventiler säkerställer optimal funktion under kallare månader.

Regelbunden Service

Kontrollera regelbundet radiatorventiler och returventiler för tecken på rost eller igensättning. Var uppmärksam på läckage från ventilstiftet, vilket kan indikera behov av byte.

Radiatorventiler har en livslängd på cirka 15–20 år och bör bytas av en behörig rörmokare. Vid byte ingår vanligtvis radiatorventil (termostatventil), returventil, luftningsventil och radiatortappventil.

Förbättring av Systemprestanda

För att förlänga livslängden på värmesystemet kan smutsfilter och avgasare användas. Dessa komponenter filtrerar bort skadliga ämnen och förbättrar systemets prestanda. Injusteringsventiler kan också användas för att jämna ut motståndet genom radiatorer och värmestammar, vilket hjälper till att undvika oljud och säkerställer likvärdigt motstånd i systemet.

Utförande av Arbete

Det är viktigt att byte och underhåll av radiatorventiler alltid utförs av en behörig rörmokare, exempelvis från Hägersten VVS, för att säkerställa att arbetet görs korrekt och säkert.

Genom att följa dessa riktlinjer och utföra regelbunden service och underhåll kan man säkerställa att värmesystemet i bostadsrättsföreningar och villor fungerar effektivt och tillförlitligt under hela året.

Hägersten VVS rörjour finns i:

Behöver du en rörmokare?

Varukorg