Radiatorer

Rörservice i Stockholm

Rörservice i Stockholm

Hägersten VVS erbjuder allt du behöver inom rörmokeri och VVS i Stockholm. Vi erbjuder er en prisvärd rörservice som ser till att du har värme där du bor och att vattnet ska funka korrekt.

Bygger ni nytt kök eller badrum? Eller håller du kanske på att bli galen på den droppande kranen i köket eller rinnande toaletten? Du kan tryggt vända dig till våra rörmokare oavsett om det gäller stora eller små jobb.

Hägersten Svets & VVS erbjuder hög kompetens, god service och är specialiserade på alla slags VVS-arbeten. Vi hjälper dig med allt från byte av packningar i kranen till installation av värmesystem. Vi tar gärna hand om era försäkringsskador.

 

Spolbil

Avloppsrensning & Högtrycksspolning

Stopp i avloppet kommer ofta oväntat och är lika otrevligt varje gång. Vi utför högtrycksspolning i Stockholm för alla sorters rör. Från avloppsrensning i handfat, golvbrunn, dusch, toalett, köksavlopp och stammar i fastigheter. Grugglar det i avloppet eller om det hörs klickande ljud är det ett tecken på att det behövs att spola rent. För att undvika akuta avloppsstopp med eventuella vattenskador som följd bör du underhålla genom att spola rören vart femte år. Vi innehar marknadens senaste utrustningar för stamspolning och högtrycksspolning, detta är den senaste och bästa tekniken för att rensa avlopp.

 

Ombyggnadsarbeten

Installations- och ombyggnadsarbeten

Vi utför stamrensning, installations- och ombyggnadsarbeten i fastigheter, som till exempel större stambyten och renovering av kontor – antingen för ett fast pris eller löpande arbete.

Behöver du en projektledare, arbetsledare eller dylikt för projektet kan vi även stå till tjänst med det.

Golvvärme

Ett vanligt problem när man har golvvärme är att man kan märka att golvet inte är tillräckligt varmt, eller att det kan skifta mellan varmt och kallt på vissa ställen. Detta är ett tecken på att golvvärmesystemet behöver servas och i de flesta fallen brukar det räcka med att man gör det en gång.

För att åtgärda detta behöver systemet luftas ordentligt med särskild utrustning, vilket är något vi erbjuder. Att du själv försöker lufta själva luftventilen löser inte alltid ditt problem eftersom luft bubblorna oftast samlas vid golvslingornas böjningar, det är det som gör att ni inte får tillräckligt med cirkulation i slingorna.

Vi erbjuder den senaste utrustningen där ni får ett enkelt system och kan styra allting själv! Vi installerar trådlösa system där ni själva kan styra varje rums temperatur och har ni ett gammalt golvvärme system så kan vi även byta ut det. Systemet passar vid små, medelstora eller större fastighetsinstallationer. Tekniken vi använder är utvecklad för att ge hög komfort samt ett energieffektivt värmesystem tack vare dess avancerade självmoduleringsteknik.

Fördelar med systemet:

IMG_4231.JPG-1030x773

Jour för VVS tjänster

Ibland kan det vara bråttom med VVS-tjänster. Har en panna gått sönder, toaletten har slutat fungera eller är det något annat som behöver åtgärdas omedelbart, ska du ringa oss. Vi har alltid jour, du kan nå oss dygnet runt och vi kan vara på plats hos dig direkt. Så oavsett om du planerar ett långsiktigt arbete eller behöver omedelbar hjälp är du alltid välkommen att höra av dig.

 

Radiatorer​

Ett vanligt problem i bostadsrättsföreningar och villor är att radiatorventilerna med tiden blir igensatta, rostar sönder eller har inte möjlighet att regleras. Detta resulterar i otillräcklig uppvärmning och svårigheter att reglera temperaturen. För att undvika kalla element under senhösten är det viktigt att utföra regelbunden service i god tid. Sommaren är den optimala tiden för större projekt.

En annan vanlig åkomma är läckage från stiftet i radiatorventilerna. En typisk livslängd för en radiatorventil är 15–20 år, varpå de vanligtvis behöver bytas ut av rörmokarna.

För att förlänga livslängden på både radiatorventiler och värmesystem kan smutsfilter och avgasare användas. Avgasaren kondenserar och filtrerar skadliga ämnen för att förbättra systemets prestanda.

I samband med radiatorventilbyte är det vanligt att även byta luftventiler till radiatorerna för att underlätta urtappning av systemet.

Komponenter vid ett radiatorventilbyte inkluderar vanligtvis inte bara själva radiatorventilen utan också returventilen. Radiatorventilen, även kallad termostatventil, reglerar flödet och termostaten styr automatiskt detta mekaniskt utan behov av el.

Termostatventilerna byts ofta samtidigt med radiatorventilerna för kompatibilitetsskäl.

Returventilen, placerad nertill vid utloppet på radiatorn, möjliggör stängning av flödet vid eventuellt byte av radiator utan att behöva stänga av hela systemet.

Luftningsventilen sitter oftast på motsatt sida från radiatorventilen och används för att lufta ur systemet.

Radiatortappventilen är vanlig på nya radiatorer och möjliggör urtappning utan onödigt spill.

Vissa radiatorer är kopplade med en integrerad retur- och radiatorventil för snabbare arbete vid nyproduktion.

Slottsventiler, som var vanliga tidigare, har fått en revival tack vare sin design men saknar termostatfunktion.

Vid problem med gamla radiatorventiler kan byte vara nödvändigt. Bytet kräver att systemet töms.

OBS! Arbetet och utbytet bör utföras av en behörig rörmokare, som Hägersten VVS.

Radiatorventilen består av termostat och ventil som reglerar flödet på tilloppet till radiatorn. Termostaten känner av rumstemperaturen och reglerar därmed värmen.

Thermopanelradiatorer har inbyggt ventilarrangemang sedan 1969. För utbyte av ventil och termostat på äldre radiatorer, se ventilguiden.

För anslutning av radiatorer utan inbyggd ventil används radiatorkopplingar.

Jämna motståndet genom radiatorer och värmestammar med injusteringsventiler för att undvika oljud och säkerställa likvärdigt motstånd i systemet.

 

Finns i:

 • Rörmokare Hägersten
 • Rörmokare Älvsjö
 • Rörmokare Mälarhöjden
 • Rörmokare Aspudden
 • Rörmokare Östermalm
 • Rörmokare Kungsholmen
 • Rörmokare Norrmalm
 • Rörmokare Södermalm
 • Rörmokare Farsta
 • Rörmokare Hammarby
 • Rörmokare Haninge
 • Rörmokare Enskede
 • Rörmokare Årsta
 • Rörmokare Örby
 • Rörmokare Gullmarsplan
 • Rörmokare Skarpnäck
 • Rörmokare Huddinge

Tjänster som vi erbjuder:

 • Rensa avlopp
 • Stopp i avlopp
 • Rensa kök
 • Akuta läckage
 • Utförs alltid av certifierade rörmokare
Rörservice i Stockholm

Behöver du en rörmokare?

Varukorg