Stambyte

Rörservice i Stockholm

Rörservice i Stockholm

Hägersten VVS erbjuder allt du behöver inom rörmokeri och VVS i Stockholm. Vi erbjuder er en prisvärd rörservice som ser till att du har värme där du bor och att vattnet ska funka korrekt.

Bygger ni nytt kök eller badrum? Eller håller du kanske på att bli galen på den droppande kranen i köket eller rinnande toaletten? Du kan tryggt vända dig till våra rörmokare oavsett om det gäller stora eller små jobb.

Hägersten Svets & VVS erbjuder hög kompetens, god service och är specialiserade på alla slags VVS-arbeten. Vi hjälper dig med allt från byte av packningar i kranen till installation av värmesystem. Vi tar gärna hand om era försäkringsskador.

 

Spolbil

Avloppsrensning & Högtrycksspolning

Stopp i avloppet kommer ofta oväntat och är lika otrevligt varje gång. Vi utför högtrycksspolning i Stockholm för alla sorters rör. Från avloppsrensning i handfat, golvbrunn, dusch, toalett, köksavlopp och stammar i fastigheter. Grugglar det i avloppet eller om det hörs klickande ljud är det ett tecken på att det behövs att spola rent. För att undvika akuta avloppsstopp med eventuella vattenskador som följd bör du underhålla genom att spola rören vart femte år. Vi innehar marknadens senaste utrustningar för stamspolning och högtrycksspolning, detta är den senaste och bästa tekniken för att rensa avlopp.

 

Ombyggnadsarbeten

Installations- och ombyggnadsarbeten

Vi utför stamrensning, installations- och ombyggnadsarbeten i fastigheter, som till exempel större stambyten och renovering av kontor – antingen för ett fast pris eller löpande arbete.

Behöver du en projektledare, arbetsledare eller dylikt för projektet kan vi även stå till tjänst med det.

Golvvärme

Ett vanligt problem när man har golvvärme är att man kan märka att golvet inte är tillräckligt varmt, eller att det kan skifta mellan varmt och kallt på vissa ställen. Detta är ett tecken på att golvvärmesystemet behöver servas och i de flesta fallen brukar det räcka med att man gör det en gång.

För att åtgärda detta behöver systemet luftas ordentligt med särskild utrustning, vilket är något vi erbjuder. Att du själv försöker lufta själva luftventilen löser inte alltid ditt problem eftersom luft bubblorna oftast samlas vid golvslingornas böjningar, det är det som gör att ni inte får tillräckligt med cirkulation i slingorna.

Vi erbjuder den senaste utrustningen där ni får ett enkelt system och kan styra allting själv! Vi installerar trådlösa system där ni själva kan styra varje rums temperatur och har ni ett gammalt golvvärme system så kan vi även byta ut det. Systemet passar vid små, medelstora eller större fastighetsinstallationer. Tekniken vi använder är utvecklad för att ge hög komfort samt ett energieffektivt värmesystem tack vare dess avancerade självmoduleringsteknik.

Fördelar med systemet:

IMG_4231.JPG-1030x773

Jour för VVS tjänster

Ibland kan det vara bråttom med VVS-tjänster. Har en panna gått sönder, toaletten har slutat fungera eller är det något annat som behöver åtgärdas omedelbart, ska du ringa oss. Vi har alltid jour, du kan nå oss dygnet runt och vi kan vara på plats hos dig direkt. Så oavsett om du planerar ett långsiktigt arbete eller behöver omedelbar hjälp är du alltid välkommen att höra av dig.

 

Stambyte

Vad innebär egentligen ett stambyte? För att förenkla, tänk på det som trädstammen som sträcker sig lodrätt från marken. I en byggnad representerar detta rören som löper vertikalt mellan våningsplanen. Vid ett stambyte ersätts detta rör, kallat ’stammen’.

Genom att öppna upp väggarna synliggörs rören för demontering och byte. Det är vanligt att kombinera detta med badrums- och köksrenoveringar, då det oftast är mest fördelaktigt att byta ut rören ända fram till varje enhet för att undvika eventuella läckageproblem och juridiska frågor kring ansvar.

I vissa akuta situationer, som separationer eller oväntade läckage i gamla rör, kan behovet av ett stambyte uppstå snabbt för att förhindra skador i fastigheten. Om bostadsrättsinnehavarna nyligen renoverat badrum och kök, vilket de inte vill ha rivet, kan man försöka ansluta till dessa renoveringar. Dock krävs att golvgrodor och tappvattenstick bytts vid tidigare renoveringar. Om inte, kan föreningen behöva stå för kostnaderna om problem uppstår i framtiden.

I stora drag innebär ett stambyte att det vertikala röret som distribuerar vatten, avlopp och värme genom huset byts ut. Varför behövs detta? Rören slits med tiden och kan orsaka läckage och vattenskador. Ibland når rören en punkt där lappningar inte längre är tillräckligt, och då måste hela systemet bytas ut från grunden.

Vad är då partiellt stambyte? Det är när man successivt byter ut delar av systemet, i takt med att människor renoverar badrum, kök eller andra utrymmen där rören går igenom.

Det är dock viktigt att notera att partiellt stambyte är mer krävande än vad man kanske tror vid första anblicken. För att uppfylla de krav som Säker Vatten och BBR ställer behöver man ansluta rören på ett visst sätt för att undvika problem med läckage. Det kan också kräva att man byter ut hela sträckor av stammen mellan våningar för att säkerställa att angränsande lägenheter ansluter till det nya rörsystemet.

Planeringen för detta kan vara komplicerad eftersom dina renoveringar också påverkar dina grannar. Att utföra partiellt stambyte direkt, om det är möjligt, är kostnadseffektivt men förutsätter att stammen håller under de år det kan ta innan alla boende har renoverat sina utrymmen.

Det finns olika typer av stammar som kan vara involverade vid ett stambyte. Dessa inkluderar värmestammar, kopparör, järnrör, elförzinkade rör och Pexrör för olika användningsområden. Dagvattenstammar för hantering av regnvatten och spillvattenstammar, vanligtvis gjutjärn, för avlopp, är också en del av detta.

Att byta ut dessa stammar kräver noggrann planering och kan påverka många aspekter av fastigheten. Både som en del av en förening och som privatperson gäller det att vara medveten om de utmaningar och förberedelser som krävs för att genomföra detta arbete på ett smidigt sätt.

 

Finns i:

 • Rörmokare Hägersten
 • Rörmokare Älvsjö
 • Rörmokare Mälarhöjden
 • Rörmokare Aspudden
 • Rörmokare Östermalm
 • Rörmokare Kungsholmen
 • Rörmokare Norrmalm
 • Rörmokare Södermalm
 • Rörmokare Farsta
 • Rörmokare Hammarby
 • Rörmokare Haninge
 • Rörmokare Enskede
 • Rörmokare Årsta
 • Rörmokare Örby
 • Rörmokare Gullmarsplan
 • Rörmokare Skarpnäck
 • Rörmokare Huddinge

Tjänster som vi erbjuder:

 • Rensa avlopp
 • Stopp i avlopp
 • Rensa kök
 • Akuta läckage
 • Utförs alltid av certifierade rörmokare
Rörservice i Stockholm

Behöver du en rörmokare?

Varukorg