Värmepumpar
Värmepumpar
Investera i värmepumpar med Hägersten VVS
Investering i värmepumpar är en långsiktig satsning med dubbla fördelar: miljövänlighet och ekonomisk lönsamhet. Våra skickliga rörmokare har bred erfarenhet av projekt inom värmepumpar och solpaneler, med fokus på hållbara och ekologiska VVS-lösningar.
Bergvärme
Bergvärme – den långsiktiga lösningen
Fördelar:
- Minskar elförbrukningen med upp till 80%.
- Stabil och pålitlig värmekälla, även under kalla vinterdagar.
- Ökar fastighetens värde och har lång livslängd (20-30 år).
Så fungerar det: Bergvärme utnyttjar lagrad solenergi djupt i marken. Ett djupt borrhål kopplas till en värmepump som höjer temperaturen i vattnet för att värma upp huset. Det är en större initial investering men ger betydande långsiktiga besparingar.
Luftvattenvärmepump i Stockholm
Fördelar:
- Kostnadsbesparing: Uppvärmningskostnader kan minska med upp till 50%.
- Miljövänligt: Använder förnybar solenergi.
- Enkel installation: Snabb installation utan borrning eller grävning.
Så fungerar det: Luftvattenvärmepumpar använder värme från utomhusluften, även vid minusgrader. Värmen omvandlas i en kompressor och överförs till husets vattenburna värmesystem. Systemet består av en utomhus- och en inomhusdel.
Fördelar med luftvattenvärme:
- Relativt låg investering som snabbt lönar sig.
- Ger både värme och varmvatten.
- Snäll mot miljön och enkel att installera.
Luftvattenvärmepump och bergvärmepumpar
Investerandet i värmepumpar är en långsiktig satsning med dubbla fördelar. Värmepumoarna utnyttjar de naturliga energikällor som mark, berg, vatten eller luft för att producera värme, vilket gör dem till en miljövänlig lösning samt utgör en värmepump en lönsam investering över tid när det kommer till ekonomin.
Hos Hägersten VVS har våra skickliga rörmokare bred erfarenhet av att hantera olika sorters projekt inom värmepumpar. Dessa uppdrag ligger oss extra nära då vår verksamhet sedan dag ett har fokuserat på en miljövänlig profil. Vi brinner för att erbjuda expertis inom miljövänliga VVS-lösningar och värmepumpar som är både hållbara och ekonomiskt fördelaktiga för våra kunder.
Luftvattenvärmepump
Har du ett hus med vattenburen värme? Då kan en luftvattenvärmepump vara ett smart val av uppvärmningsmetod. Genom att värmen från solen utnyttjas är det ett klimatsmart system som använder sig av ständigt förnybar energi. Solenergin blir till värme i husets alla rum och till varmvatten i kranarna. Det är en helhetslösning med snabb installation som varken kräver borrning eller grävning i trädgården, till skillnad mot berg- och jordvärme.
Att köpa och investera i en luftvattenvärmepump är inte heller lika dyrt som exempelvis jord- eller bergvärme, men värmepumpen kan trots det konkurrera med de dyrare systemen i effektivitet och energisnålhet. Du kan få reda på mer om hur luftvattenvärme jämför sig med bergvärme längre ner i texten
Uppvärmningskostnaden kan minska med 50%
Beroende på vilket uppvärmningssystem som du byter från kan kostnaden för uppvärmning halveras vid byte till en luftvattenvärmepump. Luftvattenvärmepumpen klarar av att förse hela huset med värme via vattenburna element och/eller golvvärme. De minskade uppvärmningskostnaderna med luftvattenvärme gör att du snabbt får tillbaka kostnaden för investeringen.
Luftvatten - Passar bra i småhus
Luftvattenvärmepumpar passar extra bra för mindre hushåll, som vill ha en helhetslösning för uppvärmning men inte vill eller kan investera i bergvärme. För små hus är luftvattenvärmepumpen ofta ett lönsamt köp, speciellt i den södra halvan av Sverige.
En luft/vattenvärmepump använder både vatten och luft för att generera värme. Systemet tar värme från utomhusluften, även vid minusgrader, och omvandlar den till värme i en kompressor. Denna värme överförs sedan till husets vattenburna värmesystem, vilket förser huset med både värme och varmvatten.
Luftvattenvärmepumpar är mer energisnåla och miljövänliga än traditionella uppvärmningssystem eftersom de utnyttjar förnybar solenergi. Systemet består av en utomhusdel och en inomhusdel, placerade nära varandra för maximal effektivitet.
Bergvärme
Vad är egentligen bergvärme? Det är geoenergi som består av lagrad solenergi, som tas upp från marken långt nere i berget, djupt under lagren av jord. För att få tillgång till värmen borras ett djupt hål. En slang kopplad till värmepumpen innehåller köldtålig vätska som pumpas runt och slutligen höjer temperaturen i vattnet. Det varma vattnet används till att värma upp huset och ge varmvatten i kranarna. Djupet på borrhålet anpassas efter husets energibehov. Att installera bergvärmepump ger överlägset den största besparingen på lång sikt jämfört med andra värmepumpar. Det är inte konstigt att bergvärmepumpar har ökat i popularitet de senaste åren, inte minst med tanke på att bergvärme gör att värmekostnaden för ett hus kan sänkas med upp till 80 procent. Här berättar vi om hur bergvärme fungerar, vilka fördelar som finns och vad man ska tänka på. Hör gärna av dig till oss i Hägersten VVS om du har fler frågor eller är intresserad av att installera en bergvärmepump till ditt hus. Om du har ett hus med centralvärme eller vattenburen värme så är bergvärme driftmässigt det absolut billigaste alternativet för att värma upp huset. Detta oavsett om vi jämför med pellets, ved, fjärrvärme eller andra värmepumpar. Det är en större investering initialt än andra uppvärmningssystem, men du får också extra mycket tillbaka för pengarna. På sikt är det väl värt att investera i en installation av bergvärme. Bergvärme kostar dig i genomsnitt bara en femtedel i drift av vad elvärme kostar.
En värmepump eller en vattenbrunn är en god investering. Det kan dock kännas som ett stort projekt för dig äger en villa eller fritidshus. Men du kan ta det lugnt. Vi tar totalt ansvar – ända från råd och planering till borrning, installation och service. Allt för att du ska känna dig trygg med ditt köp.
Minskad elförbrukning med upp till 80% och miljövänligt med bergvärme
Du kan alltså spara 80 procent på elförbrukningen om du byter till bergvärme. Bergvärmepumpar är dessutom bra för miljön! Värmen som lagras i berget under oss, långt nere i marken, finns alltid kvar och kan aldrig förbrukas. Att utnyttja den värmen är både smart för miljön och för privatekonomin.
Bergvärmepump idealt för de flesta husägare
Tack vare att det bara krävs en liten plats för borrhålet så passar bergvärmepumpar de flesta villaägare, och är en smart investering. Detta oavsett om du behöver ett uppvärmningssystem till ett nytt hus, eller redan håller värmen med till exempel ved, fjärrvärme eller annan värmepump. Bergvärme är i många fall det bästa valet både vad gäller effektivitet och ekonomi. Som vi nämnde tidigare är det ett uppvärmningssystem med en lång livslängd. Investeringen i bergvärme återbetalar sig tack vare att värmekostnaderna minskar markant och du får en stabil och trygg källa till värme som vanligen varar i 20 till 30 år. Efter det kan samma hål återanvändas till en ny värmepump. Den långsiktiga investeringen gör att värdet på huset stiger. Jämfört med andra uppvärmningsalternativ får du ett underhållsfritt, miljövänligt och energisnålt system som ger en jämn inomhustemperatur även när det är som kallast utomhus.
Fördelar med att byta ut en gammal bergvärmepump
En bergvärmepump håller i många år, ofta runt 20 år eller längre, men till slut kan det löna sig att byta sin gamla värmepump mot en ny. Varför då? På den tiden som gått har det hunnit mycket när det gäller effektivitet av pumparna. De nya värmepumparna på marknaden kan både producera effektivare värme och spara mer på elförbrukningen. Förbättringen som skett gör att både din ekonomi och miljön kan tjäna på investeringen av en ny bergvärmepump. Det kan vara svårt att själv avgöra när det är dags att byta pump, och hur mycket du tjänar på det beror på huset och din situation. Vi hjälper dig gärna med beslutet.
Kalla vinterdagar
Med en bergvärmepump i huset håller du värmen året runt, utan något extra komplement. Bergvärmen är kraftfull nog att värma upp huset även under de kallaste vinterdagarna, tack vare solenergin som alltid finns lagrad i berget under oss. På vintern, när det är som kallast, visar bergvärmen sin allra starkaste sida. Den ger nämligen samma billiga värme även när det är minus tjugo grader utomhus.
Hägersten VVS rörjour finns i:
- VVS Jour i Hägersten
- VVS Jour i Älvsjö
- VVS Jour i Mälarhöjden
- VVS Jour i Aspudden
- VVS Jour i Östermalm
- VVS Jour i Kungsholmen
- VVS Jour i Norrmalm
- VVS Jour i Södermalm
- VVS Jour i Farsta
- VVS Jour i Hammarby
- VVS Jour i Haninge
- VVS Jour i Enskede
- VVS Jour i Årsta
- VVS Jour i Örby
- VVS Jour i Gullmarsplan
- VVS Jour i Skarpnäck
- VVS Jour i Huddinge