Varmvattenberedare

Allt varmvatten du behöver

Med snart 20 års erfarenhet av varmvattenberedare har Hägersten VVS rätt lösning för dig oavsett hur dina varmvattenbehov ser ut. Du hittar alltifrån 5 liters elektriska varmvattenberedare för det lilla sommarhuset till 1000 liters ackumulatortankar med olika funktioner för flerbostadshuset.

Valet av korrosionsskydd är viktigt för att din varmvattenberedare ska få ett långt liv. Beroende på vilken vattenkvalitet det är i din omgivning kan du välja mellan koppar, rostfritt eller emalj. På Hägersten VVS erbjuder vi de populäraste varmvattenberedare för ett fastpris.

Så väljer du varmvattenberedare

Bra att veta inför köpet

När du ska välja varmvattenberedare behöver du veta ungefär hur mycket varmvatten som hushållet använder per dag, vilken typ som passar ditt hus bäst och vilket korrosionsskydd som passar vattenkvaliteten i området där du bor. Vi i Hägersten VVS hjälper dig att göra ett långsiktigt bra val.

Hur stor varmvattenberedare behöver du?

Svaret avgörs av hur mycket varmvatten du behöver! Tumregeln är att det behövs 40–50 liter varmvatten för en normaldusch på 40 grader i fem minuter. Är du ensam och ska tvätta händerna i varmvatten i en sommarstuga kan du klara dig med en femliters-beredare.

Är ni istället fyra i familjen i en stor villa, badar och duschar ofta kan ni behöva en beredare på 200-300 liter. Men oftast klarar sig en sommarstuga, med familj, utmärkt med en varmvattenberedare på 55 liter medan 170-180 liter räcker bra för normalvillan och tonårsfamiljen.

  • Normalt vattenflöde i en standard dusch ca 8-10 liter/minut.
  • Bad (standardbadkar) ca 140 liter
  • Handdiskning ca 15 liter

 

Vilken vattenkvalitet har du och vilket korrisionsskydd passar bäst ?

När du köper våra varmvattenberedare kan du välja det korrosionsskydd som passar vattenkvaliteten där du bor; koppar, rostfritt stål eller emalj. De tre olika korrosionsskydden har helt olika korrosionsegenskaper, det som är gynnsamt för ett material kan vara skadligt för ett annat. I de flesta kommunala vatten är koppar ett bra val, men det finns undantag. Genom att välja rätt korrosionsskydd kan du se fram emot lång livslängd på varmvattenberedare. Hägersten VVS vet vilken kvalitet som vattnet i ditt område har och vilket korrosionsskydd som du behöver ha i din varmvattenberedare. Du kan också vända dig till din kommun och få svar. Om du har egen brunn bör du göra en vattenanalys.

Är moderna varmvattenberedare energisnåla?

Om du väljer en ”smart” och självlärande modell så styrs varmvattenproduktionen efter familjens behov och användarmönster. Smarta termostater ”lär sig” helt enkelt när beredaren ska värma vatten, beroende på när du duschar eller använder varmvattnet. Den smarta termostaten stänger av uppvärmningen under exempelvis dagen när familjen är på jobbet eller barnen i skolan. På så vis kan det ge dig en lägre energiförbrukning.

ab903685-1581-4dc1-9b35-888a13f5d731

Vilka sorters varmvattenberedare finns det ?

Varmvattenberedare, även kallat VVB, finns i många olika typer. Det finns elvarmvattenberedare för dig som har direktverkande el, värmepumpsberedare eller varmvattenvärmepump för tappvarmvatten, ackumulatortankar som lagrar varmvatten och arbetstanken eller bufferttanken som portionerar ut värmen till det vattenburna systemet. Ifall du har frågor och funderingar så ska du inte tveka på att kontakta oss på Hägersten VVS så bistår vi gärna med råd och hjälp.

·         Elvarmvattenberedare. För dig med direktverkande el i huset är elvarmvattenberedaren ett bra val. De finns i olika storlekar för att passa just ditt behov, allt ifrån det lilla sommarhuset till den stora familjevillan.


·         Värmepump för tappvarmvatten. En värmepumpsberedare eller varmvattenvärmepump är alternativet för dig som bara behöver varmt tappvatten och värmer huset på annat sätt. Den är utvecklad för att just ge energisnål uppvärmning av tappvattnet.


·         Ackumulatortankar. Med en bra ackumulatortank kan du få ut mer av din uppvärmning. Den står för lagringen av varmvatten och ju effektivare den lagrar desto mindre energi går det åt.


·         Arbetstankar. En arbetstank eller bufferttank hjälper din värmekälla att samarbeta med ditt vattenburna värmesystem. Därifrån portioneras värmen till det vattenburna systemet och ger en jämn temperatur ut i huset. Den fungerar som en volymförstorare och flödesutjämnare och minskar risken för knäppningar i radiatorerna.

Hägersten VVS finns i:

Behöver du en rörmokare?

Varukorg