Varmvattenberedare

Rörservice i Stockholm

Rörservice i Stockholm

Hägersten VVS erbjuder allt du behöver inom rörmokeri och VVS i Stockholm. Vi erbjuder er en prisvärd rörservice som ser till att du har värme där du bor och att vattnet ska funka korrekt.

Bygger ni nytt kök eller badrum? Eller håller du kanske på att bli galen på den droppande kranen i köket eller rinnande toaletten? Du kan tryggt vända dig till våra rörmokare oavsett om det gäller stora eller små jobb.

Hägersten Svets & VVS erbjuder hög kompetens, god service och är specialiserade på alla slags VVS-arbeten. Vi hjälper dig med allt från byte av packningar i kranen till installation av värmesystem. Vi tar gärna hand om era försäkringsskador.

 

Spolbil

Avloppsrensning & Högtrycksspolning

Stopp i avloppet kommer ofta oväntat och är lika otrevligt varje gång. Vi utför högtrycksspolning i Stockholm för alla sorters rör. Från avloppsrensning i handfat, golvbrunn, dusch, toalett, köksavlopp och stammar i fastigheter. Grugglar det i avloppet eller om det hörs klickande ljud är det ett tecken på att det behövs att spola rent. För att undvika akuta avloppsstopp med eventuella vattenskador som följd bör du underhålla genom att spola rören vart femte år. Vi innehar marknadens senaste utrustningar för stamspolning och högtrycksspolning, detta är den senaste och bästa tekniken för att rensa avlopp.

 

Ombyggnadsarbeten

Installations- och ombyggnadsarbeten

Vi utför stamrensning, installations- och ombyggnadsarbeten i fastigheter, som till exempel större stambyten och renovering av kontor – antingen för ett fast pris eller löpande arbete.

Behöver du en projektledare, arbetsledare eller dylikt för projektet kan vi även stå till tjänst med det.

Golvvärme

Ett vanligt problem när man har golvvärme är att man kan märka att golvet inte är tillräckligt varmt, eller att det kan skifta mellan varmt och kallt på vissa ställen. Detta är ett tecken på att golvvärmesystemet behöver servas och i de flesta fallen brukar det räcka med att man gör det en gång.

För att åtgärda detta behöver systemet luftas ordentligt med särskild utrustning, vilket är något vi erbjuder. Att du själv försöker lufta själva luftventilen löser inte alltid ditt problem eftersom luft bubblorna oftast samlas vid golvslingornas böjningar, det är det som gör att ni inte får tillräckligt med cirkulation i slingorna.

Vi erbjuder den senaste utrustningen där ni får ett enkelt system och kan styra allting själv! Vi installerar trådlösa system där ni själva kan styra varje rums temperatur och har ni ett gammalt golvvärme system så kan vi även byta ut det. Systemet passar vid små, medelstora eller större fastighetsinstallationer. Tekniken vi använder är utvecklad för att ge hög komfort samt ett energieffektivt värmesystem tack vare dess avancerade självmoduleringsteknik.

Fördelar med systemet:

IMG_4231.JPG-1030x773

Jour för VVS tjänster

Ibland kan det vara bråttom med VVS-tjänster. Har en panna gått sönder, toaletten har slutat fungera eller är det något annat som behöver åtgärdas omedelbart, ska du ringa oss. Vi har alltid jour, du kan nå oss dygnet runt och vi kan vara på plats hos dig direkt. Så oavsett om du planerar ett långsiktigt arbete eller behöver omedelbar hjälp är du alltid välkommen att höra av dig.

 

Varmvattenberedare

Allt varmvatten du behöver

Med snart 20 års erfarenhet av varmvattenberedare har Hägersten VVS rätt lösning för dig oavsett hur dina varmvattenbehov ser ut. Du hittar alltifrån 5 liters elektriska varmvattenberedare för det lilla sommarhuset till 1000 liters ackumulatortankar med olika funktioner för flerbostadshuset.

Valet av korrosionsskydd är viktigt för att din varmvattenberedare ska få ett långt liv. Beroende på vilken vattenkvalitet det är i din omgivning kan du välja mellan koppar, rostfritt eller emalj. På Hägersten VVS erbjuder vi de populäraste varmvattenberedare för ett fastpris.

Så väljer du varmvattenberedare

Bra att veta inför köpet
När du ska välja varmvattenberedare behöver du veta ungefär hur mycket varmvatten som hushållet använder per dag, vilken typ som passar ditt hus bäst och vilket korrosionsskydd som passar vattenkvaliteten i området där du bor. Vi i Hägersten VVS hjälper dig att göra ett långsiktigt bra val.

Hur stor varmvattenberedare behöver du?

Svaret avgörs av hur mycket varmvatten du behöver! Tumregeln är att det behövs 40–50 liter varmvatten för en normaldusch på 40 grader i fem minuter. Är du ensam och ska tvätta händerna i varmvatten i en sommarstuga kan du klara dig med en femliters-beredare.

Är ni istället fyra i familjen i en stor villa, badar och duschar ofta kan ni behöva en beredare på 200-300 liter. Men oftast klarar sig en sommarstuga, med familj, utmärkt med en varmvattenberedare på 55 liter medan 170-180 liter räcker bra för normalvillan och tonårsfamiljen.

 • Normalt vattenflöde i en standard dusch ca 8-10 liter/minut.
 • Bad (standardbadkar) ca 140 liter
 • Handdiskning ca 15 liter

Vilken vattenkvalitet har du och vilket korrosionsskydd passar bäst?

När du köper våra varmvattenberedare kan du välja det korrosionsskydd som passar vattenkvaliteten där du bor; koppar, rostfritt stål eller emalj. De tre olika korrosionsskydden har helt olika korrosionsegenskaper, det som är gynnsamt för ett material kan vara skadligt för ett annat. I de flesta kommunala vatten är koppar ett bra val, men det finns undantag. Genom att välja rätt korrosionsskydd kan du se fram emot lång livslängd på varmvattenberedare. Hägersten VVS vet vilken kvalitet som vattnet i ditt område har och vilket korrosionsskydd som du behöver ha i din varmvattenberedare. Du kan också vända dig till din kommun och få svar. Om du har egen brunn bör du göra en vattenanalys.

Är moderna varmvattenberedare energisnåla?

Om du väljer en ”smart” och självlärande modell så styrs varmvattenproduktionen efter familjens behov och användarmönster. Smarta termostater ”lär sig” helt enkelt när beredaren ska värma vatten, beroende på när du duschar eller använder varmvattnet. Den smarta termostaten stänger av uppvärmningen under exempelvis dagen när familjen är på jobbet eller barnen i skolan. På så vis kan det ge dig en lägre energiförbrukning.

Vad är en smart varmvattenberedare?

”Smart Control” är en funktion som gör varmvattenberedare extra energisnåla och som finns på flera av våra beredare.
När du väljer en ”smart” och självlärande modell styrs varmvattenproduktionen efter familjens behov och användarmönster. Den smarta termostaten ”lär sig” helt enkelt när beredaren ska värma vatten, beroende på när på dygnet du har för vana att duscha eller använda varmvattnet. Den smarta termostaten drar ner på uppvärmningen exempelvis under dagen när familjen är på jobbet eller barnen i skolan. Energiförbrukningen för tappvarmvattnet blir lägre än för en ”vanlig” varmvattenberedare.

Vilka sorters varmvattenberedare finns det?

Varmvattenberedare, även kallat VVB, finns i många olika typer. Det finns elvarmvattenberedare för dig som har direktverkande el, värmepumpsberedare eller varmvattenvärmepump för tappvarmvatten, ackumulatortankar som lagrar varmvatten och arbetstanken eller bufferttanken som portionerar ut värmen till det vattenburna systemet. Ifall du har frågor och funderingar så ska du inte tveka på att kontakta oss på Hägersten VVS så bistår vi gärna med råd och hjälp.

 • Elvarmvattenberedare. För dig med direktverkande el i huset är elvarmvattenberedaren ett bra val. De finns i olika storlekar för att passa just ditt behov, allt ifrån det lilla sommarhuset till den stora familjevillan.
 • Värmepump för tappvarmvatten. En värmepumpsberedare eller varmvattenvärmepump är alternativet för dig som bara behöver varmt tappvatten och värmer huset på annat sätt. Den är utvecklad för att just ge energisnål uppvärmning av tappvattnet.
 • Ackumulatortankar. Med en bra ackumulatortank kan du få ut mer av din uppvärmning. Den står för lagringen av varmvatten och ju effektivare den lagrar desto mindre energi går det åt.
 • Arbetstankar. En arbetstank eller bufferttank hjälper din värmekälla att samarbeta med ditt vattenburna värmesystem. Därifrån portioneras värmen till det vattenburna systemet och ger en jämn temperatur ut i huset. Den fungerar som en volymförstorare och flödesutjämnare och minskar risken för knäppningar i radiatorerna.

Finns i:

 • Rörmokare Hägersten
 • Rörmokare Älvsjö
 • Rörmokare Mälarhöjden
 • Rörmokare Aspudden
 • Rörmokare Östermalm
 • Rörmokare Kungsholmen
 • Rörmokare Norrmalm
 • Rörmokare Södermalm
 • Rörmokare Farsta
 • Rörmokare Hammarby
 • Rörmokare Haninge
 • Rörmokare Enskede
 • Rörmokare Årsta
 • Rörmokare Örby
 • Rörmokare Gullmarsplan
 • Rörmokare Skarpnäck
 • Rörmokare Huddinge

Tjänster som vi erbjuder:

 • Rensa avlopp
 • Stopp i avlopp
 • Rensa kök
 • Akuta läckage
 • Utförs alltid av certifierade rörmokare
Rörservice i Stockholm

Behöver du en rörmokare?

Varukorg